Systemy dla gastronomii

Strona główna Systemy dla gastronomii

robot2

Gastronomia jest potężną gałęzią naszej gospodarki. Jej ewolucja trwa nieprzerwanie od kilkudziesięciu lat, na co wpływ ma w dużej mierze społeczeństwo. Wzrastający standard obsługi, ogromny wybór lokali i oferowanych dań – wszystko to przyczynia się do dynamicznego rozwoju rynku gastronomicznego.

Dzisiaj, w niemalże każdej restauracji czy hotelu znajdują się komputery z oprogramowaniem, które ma ułatwiać zarządzanie lokalem, ewidencjonowanie sprzedaży jak i prowadzenie bieżących zamówień produktów i usług. Programy te zdają się być najbardziej przydatne, w szczególności kiedy właściciel prowadzi kilka punktów gastronomicznych, sprzyja to bowiem optymalnemu zarządzaniu (nadzór nad przebiegiem pracy z dowolnego miejsca, w którym się znajduje).

Aktualnie menadżerowie restauracji nie mają potrzeby zapisywać zamówień na osobnych kartkach, przygotowywać niezrozumiałych list zakupów a nawet menu. Realizacja tych czynności odbywa się za pośrednictwem systemów elektronicznych. Jego obsługa nie wymaga szerokiej wiedzy z zakresu informatyki, bowiem interfejs programu jest graficzny i można nauczyć się go wykorzystywać dosłownie w ciągu kwadransa. Oprogramowanie można instalować na dowolnym komputerze. Istnieją także wersje mobilne takich systemów, instalowane na smart fonach lub tabletach.

NOWOCZESNE OPROGRAMOWANIE DLA LOKALI GASTRONOMICZNYCH

Wychodząc naprzeciw rozwiązaniom, które ułatwią pracę w gastronomii, wprowadzamy działania związane z wdrożeniem jednego z najbardziej znanych systemów elektronicznych, jakim jest system GASTRO firmy Softech. Programy GASTRO stanowią kompleksowe rozwiązanie do prowadzenia sprzedaży, rozliczeń oraz kontroli utargów i magazynów a także kalkulacji w gastronomii. Z programów GASTRO korzysta w Polsce prawie 6000 punktów gastronomicznych.

pos
szef
finanse